Страшинський, Ігор МирославовичГончаров, Георгій ІвановичБорсолюк, Лариса Миколаївна2012-10-302012-10-302009Пат. на корисну модель 44732 Україна, МПК (2009) А22С 11/00. Варена ковбаса / Страшинський І. М., Гончаров Г. І., Борсолюк Л. М., патентовласник НУХТ. - № u 2009 04951; заявл. 19.05.2009 ; опубл. 12.10.2009, Бюл. № 19.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/3399Розроблено варену ковбасу, що включає м’ясо птиці, шпик боковий, суміш харчову фосфатну, нітрит натрію, цукор-пісок, аскорбінову кислоту, перець чорний молотий, горіх мускатний, суміш прянощів, яка відрізняється тим, що містить нітриту натрію 0,003-0,0045%.Designed а cooked sausage that includes poultry, bacon side, a mixture of dietary phosphate, sodium nitrite, sugar, ascorbic acid, black pepper, nutmeg, spice mixture, characterized in that it contains sodium nitrite 0,003-0, 0045%.otherварена ковбасам’ясо птицінітрит натріюboiled sausagepoultrysodium nitriteкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівВарена ковбаса (Патент на корисну модель № 44732)