Адсорбційне очищення соку столового буряку від нітрат-іонів - Шейко, Таміла Володимирівна; Мельник, Людмила Миколаївна; Жестерева, Наталія Анатоліївна; Мачай, Н. Ю. (My University, 2012)
У статті наведено результати досліджень адсорбційного очищення соку столового буряку від нітрат-іонів природним вуглецевовмісним мінералом – шунгітом. Розглянуто динаміку змін нітрат-іонів в соку при різних умовах його оброблення. To the article the results of researches of the adsorption cleaning of juice of table beet are driven from natural mineral - shunhit. The dynamics of changes of нитрат-ионов is considered in juice at the different terms of his treatment.
Keywords: сік столового буряка; juice of table beet; шунгіт; нітрат-іони; процес адсорбції; shunhit; process of adsorption; nitrate ions; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв