Натуральні ароматизатори для напоїв з молочної сироватки - Красуля, Олена Олександрівна; Красуля, Марія Олександрівна; Грек, Олена Вікторівна (My University, 2011)
Проведені наукові дослідження показали, що для отримання напоїв на основі молочної сироватки з рослинними інгредієнтами з якісними органолептичними і фізико-хімічними показниками, доцільно вносити вище вказані натуральні ароматизатори наступного асортименту: кріп – елітний аромат, пряний лимон, лимона фантазія в кількості 0,015…0,03 % від маси готового продукту. Past research has shown that for beverages based on whey with herbal ingredients of high quality organoleptic and physico-chemical parameters, it is advisable to make the above mentioned natural flavors following range: dill - luxury flavor, spicy lemon, lemon imagination in an amount of 0.015 ... 0 03% by weight of the finished product.
Keywords: кисломолочні напої; drinks; ароматизатор; flavor; молочна сироватка; whey; кафедра технології молока і молочних продуктів