Дослідження впливу традиційних та нетрадиційних цукрозамінників на формування структури тістових мас і готових кексів для хворих на цукровий діабет - Дорохович, Вікторія Віталіївна (My University, 2006)
Розглянуто формування структури тіста та кексів при використанні в якості цукрозамінників лактитолу та ізомальту. Доведено, що лактитол покращує структурно-механічні властивості кексів, ізомальт дещо погіршує їх. Наведені рекомендації щодо надання виробам відповідних структурних характеристик.

The forming structure of dough and cakes when used sweeteners laktytolu and izomaltu. It is proved that laktytol improves the structural and mechanical properties of cakes, izomalt slightly deteriorate. These recommendations provide products relevant structural characteristics.
Keywords: цукрозамінники; sugar substitutes; тістові маси; структурні характеристики; dough masses; structural characteristics; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів