Фракційний склад та біологічна цінність білків цукрових буряків - Сімахіна, Галина Олександрівна; Фролова, Наталія Епінетівна; Чернишова, О. М. (My University, 2000)
Білки цукрових буряків відзначаються високою біологічною цінністю, зумовленою переважаючим вмістом водо- та солерозчинної фракцій, які характеризуються найкращою збалансованістю за амінокислотним складом та перетравлюються в організмі людини протеолітичними ферментами з мінімальними витратами енергії. Одним із засобів підвищення біологічної цінності біокомпонентів цукрових буряків є їх перероблення при температурах, нижчих нуля. Proteins sugar beets are characterized by high biological value derived from the predominant content of water and solerozchynnoyi factions that characterized the best balance for amino acid composition and digested in the human proteolytic enzymes with minimal energy. One way to increase the biological value of bio-components have their sugar beet processing at temperatures below zero.
Keywords: цукрові буряки; білок; амінокислоти; альбумін; перетравлювання; sugar beets; white; amino acids; albumin; digestion; learning; кафедра технології оздоровчих продуктів