Поживна цінність макаронс з рослинною сировиною та натуральним барвником - Стукальська (Іванова), Наталія Миколаївна; Марцин, Тетяна Олександрівна; Маркін, Дмитро Володимирович (My University, 2025)
В умовах зростання кількості осіб з харчовими алергіями та дієтичними обмеженнями, а також підвищеного інтересу до натуральних інгредієнтів актуальним є дослідження поживної цінності кондитерських виробів, створених на основі альтернативної сировини. Метою статті є обґрунтування технології виготовлення борошняних кондитерських виробів з мигдального тіста, зокрема макаронс, з повною заміною яєчного білка рослинними інгредієнтами. У дослідженні використано аквафабу та соєвий білковий ізолят як замінники яєчного білка.
Keywords: кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції; макаронс; аквафаба; пирій; веганський продукт; macaroni; aquafaba; wheatgrass; vegan product