Влияние различных факторов на адсорбцию несахаров карбонатом кальция - Скорик, Константин Дмитриевич; Белостоцкий, Леонид Георгиевич; Рева, Леонид Павлович (My University, 1977)
Наведено результати дослідження впливу різних факторів на адсорбцію нецукрів карбонатом кальцію. Встановлено, що при розбавленні вихідного розчину в 2 рази спостерігається різке зниження ефекту знебарвлення і величини адсорбції. Вивчено вплив надлишку в системі іонів Са2+, СО32- і ОН- на ефект адсорбції.
Keywords: вплив розбавлення; забарвлені речовини; надлишок іонів; адсорбція; карбонат кальцію; dilution influence; coloring substances; ions excess; adsorption; кафедра технології цукру і підготовки води