Розробка бактеріотерапевтичних препаратів (пробіотиків) з гіпохолестеринемічною активністю - Старовойтова, Світлана Олександрівна (My University, 2015)
Досліджені культури молочнокислих бактерій, а також їх композиції можуть бути використані як перспективна основа бактеріотерапевтичних препаратів з гіпохолестеринемічною активністю. Дана група пробіотиків на основі таких холестерин-асимілюючих штамів можуть раціонально доповнити комплексну терапію хворих на серцево-судинні, онкологічні та інші захворювання, зменшивши прояв ними побічних впливів на організм пацієнтів. studied cultures of lactic acid bacteria and their compositions can be used as a basis of bacterial promising drugs with hypocholesterolemic activity. This group of probiotics on the basis of such holesteryn-assimilating strains can efficiently complement Complex therapy of patients cardiovascular, cancer and other diseases, reducing by-expression effects on the patient.
Keywords: пробіотик; гіпохолестеринемічна активність; probiotic; hypocholesterolemic activity; кафедра біотехнології і мікробіології