Чорний, Валентин МиколайовичМисюра, Тарас ГригоровичПопова, Наталія ВікторівнаЗав'ялов, Володимир Леонідович2021-04-252021-04-252021Патент на корисну модель 147221 UA, МПК B01D 11/02 (2006). Спосіб отримання водного екстракту бурштину / Чорний В. М., Мисюра Т. Г., Попова Н. В., Зав'ялов В. Л. ; заявник Національний університет харчових технологій. – № u202007157 ; заявл. 09.11.2020 ; опубл. 21.04.2021, Бюл. № 16.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/33618Спосіб отримання водного екстракту бурштину включає очищення і подрібнення сировини, заливання її екстрагентом, екстрагування бурштину при перемішуванні, зливання суміші та її фільтрацію для розділення шроту та екстракту. Як екстрагент використовується малополярний розчинник. До отриманого екстракту бурштину додається вода з утворенням рідинної суміші та з подальшим вилученням малополярного розчинника із цієї суміші методом перегонки за температури кипіння розчинника 55-80 °C. The method of obtaining an aqueous extract of amber includes purification and grinding of raw materials, filling it with extractant, extraction of amber with stirring, draining the mixture and filtering it to separate the meal and extract. A low-polar solvent is used as the extractant. Water is added to the obtained amber extract to form a liquid mixture and then remove the low-polar solvent from this mixture by distillation at a boiling point of the solvent 55-80 °C.бурштинспосіб виробництваекстрактводний екстрактambermode of productionextractaqueous extractкафедра процесів і апаратів харчових виробництвкафедра експертизи харчових продуктівСпосіб отримання водного екстракту бурштину (Патент на корисну модель № 147221)Technical Report