Спосіб отримання водного екстракту бурштину (Патент на корисну модель № 147221) - Чорний, Валентин Миколайович; Мисюра, Тарас Григорович; Попова, Наталія Вікторівна; Зав'ялов, Володимир Леонідович (My University, 2021)
Спосіб отримання водного екстракту бурштину включає очищення і подрібнення сировини, заливання її екстрагентом, екстрагування бурштину при перемішуванні, зливання суміші та її фільтрацію для розділення шроту та екстракту. Як екстрагент використовується малополярний розчинник. До отриманого екстракту бурштину додається вода з утворенням рідинної суміші та з подальшим вилученням малополярного розчинника із цієї суміші методом перегонки за температури кипіння розчинника 55-80 °C. The method of obtaining an aqueous extract of amber includes purification and grinding of raw materials, filling it with extractant, extraction of amber with stirring, draining the mixture and filtering it to separate the meal and extract. A low-polar solvent is used as the extractant. Water is added to the obtained amber extract to form a liquid mixture and then remove the low-polar solvent from this mixture by distillation at a boiling point of the solvent 55-80 °C.
Keywords: бурштин; спосіб виробництва; екстракт; водний екстракт; amber; mode of production; extract; aqueous extract; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв; кафедра експертизи харчових продуктів