Гойко, Ірина ЮріївнаПрядко, Микола ОлексійовичРашевська, Тамара ОлексіївнаГойко, Надія Олегівна2014-09-122014-09-122001Деклараційний патент на винахід № 38573 А UA, МПК A23C 9/12 (2006.01). Спосіб виробництва кисломолочних напоїв / Гулий І. С., Прядко М. О., Рашевська Т. О., Гойко І. Ю. ; заявник Український державний університет харчових технологій. – № 2000074531 ; заявл. 27.07. 2000 ; опуб. 15.05.2001, Бюл. № 4https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/16750Винахід відноситься до молочної промисловості та може використовуватись при виробництві нових видів кисломолочних напоїв з лікувально-профілактичними та радіопротекторними властивостями, а також з оригінальними органолептичними показниками. Як наповнювач використовують кріопорошки традиційної та нетрадиційної харчової сировини, які вводять у вигляді суспензії, для виготовлення якої змішують кріопорошок у кількості 5-10% до маси попередньо пастеризованого молока або сколотин температурою 18–450С з подальшим перемішуванням та витримкою при цій температурі протягом 5-10 хв. The invention relates to the dairy industry and can be used in the production of new types of fermented milk beverages with medical and radiation protection properties as well as original organoleptic characteristics. How to use filler krioporoshky traditional and non-traditional food raw material, which is administered as a suspension for the manufacture of which is mixed in an amount krioporoshok 5-10% by weight of pre-pasteurized milk or buttermilk 18-45ºС temperature, followed by stirring and holding at this temperature for 5-10 minutes.otherкисломолочні напоїкріопорошкиmilk drinkscryopowderкафедра теплоенергетики та холодильної технікикафедра технології молока і молочних продуктівкафедра технології оздоровчих продуктівСпосіб виробництва кисломолочних напоїв (Деклараційний патент на винахід № 38573 A)Other