Використання спеціалізованих сорбентів для підвищення вмісту мікроелементів в продукції землеробства - Мушинська, Наталія Миколаївна; Степанець, Любов Филимонівна; Бублієнко, Наталія Олександрівна; Степанець, Іван Федотович; Купчик, Лідія Андріївна (My University, 2015)
В статті наведені результати наукових досліджень мікродобрив пролонгованої дії на основі природних сорбентів — цеолітів, які здатні збагачувати ґрунти мікро- та мікроелементами, підвищувати їх вміст у продукції рослинного походження та не завдавати шкоди навколишньому природному середовищу. The article presents the results of the slow-release micronutrients research. Their production is aimed at the decreasing of solvability of soil-introduced micronutrients, that form the basis of the present organic farming. The recipe and technology of production of specialized sorbing feed additives have been worked out, one of their main components being a natural, environmentally safe material - zeolite, that is capable of enriching the soils with micro- and macronutrients and increasing their content in the plant production.
Keywords: кафедра екології та екоменеджменту; кафедра екології та екоменеджменту; врожайність; органічне землеробство; мікроелементи; сорбція; цеоліт; активоване вугілля; productivity; organic agriculture; minerals; sorption; sorbent; zeolite; activated carbon