Використання технології пастеризації «HPP Juice» - Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Михайлович, Володимир Олександрович; Бессараб, Олександр Семенович (My University, 2020)
Соки холодного віджиму і стерилізовані за допомогою високого тиску (Cold pressed, HPP treated juices) вважаються найціннішими для людського організму. У процесі такого виробництва соки повністю знезаражуються від шкідливої мікрофлори і це не несе жодного негативного впливу на біохімічну структуру самих соків – це наче ви з’їли свіжий фрукт або овоч. В сучасному розвиненому світі вживання саме таких соків є найпоширенішим, а відновлені соки та виготовлені за іншими технологіями потроху відходять у минуле Cold - pressed juices and high - pressure sterilized (Cold pressed, HPP treated juices) are considered the most valuable to the human body. In the course of such production, the juices are completely disinfected from harmful microflora and this does not have any negative effect on the biochemical structure themselves juices are like eating fresh fruit or vegetables. In today's developed world the use of such juices is the most common, and the reconstituted juices and made by other technologies are slowly fading into the past.
Keywords: соки; плоди; овочі; juices; fruits; vegetables; кафедра технології консервування