Дослідження робастності оптимальної системи керування тепловим об’єктом - Луцька, Наталія Миколаївна (My University, 2014)
Наведена математична модель об’єкт керування, що описує температурний режим нахиленої дифузійної установки цукрового заводу та показні джерела невизначеностей її параметрів. Проведені дослідження оптимальної системи керування з регулятором, що синтезований при мінімізації Н∞-норми передатної функції системи, показали доцільність його застосування при дії різних видів збурень та при зміні параметрів об’єкта. Presented the mathematical model of control object, which describes the temperature regime inclined diffusion plant sugar factory and show examples of the calculation of uncertainties of parameters. Studies optimal control system with controller, synthesized by minimizing Н∞-norm of the transfer function of the system shown the expediency of its use under the influence of various kinds of perturbations and change object's parameters.
Keywords: тепловий об’єкт; Н∞-оптимізація; оптимальний регулятор; робастна якість; робастна стійкість; математична модель; heat object; Н∞-optimization; optimal control; robust quality; robust stability; mathematical model; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка