Zachowanie aktywności antyoksydacyjnej jagód podczas zamrażani - Levkivska (Muzika), Tetiana; Marchenko, Artem (My University, 2024)
Badania wskazują, że prawidłowo przeprowadzony proces zamrażania minimalizuje straty antyoksydantów, takich jak antocyjany, a także spowalnia procesy życiowe w owocach, wydłużając ich trwałość. Jakość końcowego produktu zależy od wielu czynników, w tym od jakości surowca, metody zamrażania i rozmrażania, a także warunków przechowywania. Дослідження показують, що правильно проведений процес заморожування мінімізує втрати антиоксидантів, таких як антоціани, а також сповільнює життєві процеси у фруктах, подовжуючи їх термін придатності. Якість кінцевого продукту залежить від багатьох факторів, включаючи якість сировини, метод заморожування та розморожування, а також умови зберігання. Studies indicate that a properly conducted freezing process minimizes the loss of antioxidants, such as anthocyanins, and also slows down life processes in fruits, extending their shelf life. The quality of the final product depends on many factors, including the quality of the raw material, the freezing and thawing methods, and the storage conditions.
Keywords: кафедра технології консервування; zamrażanie; jagody; antocyjany; jakość surowca; przechowywanie mrożonek; антиоксиданти; заморожування; ягоди; антоціани; якість сировини; зберігання заморожених продуктів; antioxidants; freezing; berries; anthocyanins; raw material quality; frozen product storage; frozen product storage