Желе з підвищеною харчовою цінністю - Нєміріч, Олександра Володимирівна; Устименко, Ігор Миколайович (My University, 2020)
Проведені дослідження свідчать про доцільність використання харчової емульсії та сушеної харчової продукції в технології десертної продукції та оздоблювальних напівфабрикатів з драглеподібною структурою. Желе характеризується приємним смаком і ароматом, міцною жельованою консистенцією та підвищеною харчовою цінністю за вмістом поліненасичених жирних кислот. The conducted researches testify to expediency of use food emulsion and dried food products in the technology of dessert products and finishing semi-finished products with a jewel-like structure. Jelly characterized by a pleasant taste and aroma, strong gelled consistency and increased nutritional value in terms of polyunsaturated fatty acids.
Keywords: харчова емульсія; сушена харчова продукція; купажована олія желе; поліненасичені жирні кислоти; казеїнат натрію; food emulsion; dried food products; blended oil jelly; polyunsaturated fatty acids; sodium caseinate; кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції