Гетьман, Інна АнатоліївнаМихонік, Лариса Анатоліївна2021-06-232021-06-232020Патент 122743 Україна МПК A21D 2/36, А21D 8/02. Спосіб приготування закваски для виробництва пшенично - житнього хліба / І. А. Гетьман, Л. Михонік ; володілець Національний університет харчових технологій. – № u 2019 07394 ; заявл. 03.07.2019 ; опубл. 28.12.2020, Бюл. № 24.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/34609В патенті описано спосіб приготування закваски для виробництва пшенично-житнього хліба, до якої входить борошно зеленої гречки як поживне середовище. Описано специфіку проведення циклів розведення та виробничого, наведено показники якості готової закваски. The patent describes a method of making yeast for the production of wheat-rye bread, which includes flour of green buckwheat as a nutrient medium. The specifics of the breeding and production cycles are described, and the quality indexes of the finished leaven are given.otherцикл веденнязакваски спонтанного бродінняпоказники якостігречане борошнопшенично-житній хлібbuckwheat flourspontaneous fermentation starter culturescycle of managementquality indicatorswheat-rye breadкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівСпосіб приготування закваски для виробництва пшенично - житнього хліба (патент на винахід №122742)Other