Спосіб приготування закваски для виробництва пшенично - житнього хліба (патент на винахід №122742) - Гетьман, Інна Анатоліївна; Михонік, Лариса Анатоліївна (My University, 2020)
В патенті описано спосіб приготування закваски для виробництва пшенично-житнього хліба, до якої входить борошно зеленої гречки як поживне середовище. Описано специфіку проведення циклів розведення та виробничого, наведено показники якості готової закваски. The patent describes a method of making yeast for the production of wheat-rye bread, which includes flour of green buckwheat as a nutrient medium. The specifics of the breeding and production cycles are described, and the quality indexes of the finished leaven are given.
Keywords: цикл ведення; закваски спонтанного бродіння; показники якості; гречане борошно; пшенично-житній хліб; buckwheat flour; spontaneous fermentation starter cultures; cycle of management; quality indicators; wheat-rye bread; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів