PR colours: purposes, methods, efficiency - Maznyk, Liana; Maznyk, K. (My University, 2013)
The classification of Public Relations by colors, so-called "color PR" (defined color can cause a person’s negative or positive associations) is discussed and illustrated with examples from the work of enterprises and political parties in article. Therefore varieties of PR were allocated depending on the aims (color PR). The company's management chooses for itself which of these directions is more appropriate for the organization in these terms: white, black, khaki, yellow, green, gray, etc. All these varieties have their PR purposes and lead to different results. В роботі розглянуто та проілюстровано прикладами з діяльності підприємств та політичних партій класифікацію Public Relations – за кольорами, так званий, "кольоровий PR", оскільки певний колір може викликати у людини негативні чи позитивні асоціації. Тому виділені різновидти PR в залежності від цільових установок, тобто кольоровий PR. Керівництво компанії обирає для себе, який з цих напрямків більш прийнятний для організації в даних умовах: білий, чорний, колір хакі, жовтий, зелений, сірий тощо. Всі ці види PR мають свої цільові установки і відповідно призведуть до різних результатів.
Keywords: method; Public Relations; color; purpose; effectiveness; колір; ціль; ефективність; метод; кафедра економіки праці та менеджменту