Мехатронний захоплювальний пристрій - Якимчук, Микола Володимирович; Іванова, Людмила Іллівна; Звоник, Ірина Олександрівна; Бабич, Юрій Анатолійович (My University, 2014)
Мехатронний захоплювальний пристрій, що містить захоплювальний пристрій з множиною захоплювачів, з'єднаний з привідним пристроєм, який має механічний передавальний вузол, що містить важільний механізм до захоплювача, який відрізняється тим, що пристрій оснащений верхньою та нижньою напрямними рейками, захоплювачі закріплені на каретках, які знаходяться на нижніх паралельних між собою напрямних рейках з можливістю рухатись вздовж них, каретки між собою з'єднуються двома важелями, які до кареток та між собою кріпляться шарнірно, важелі між собою мають додатковий ролик, всі ролики встановлені в направляючі канали верхніх напрямних рейок, які входять в рухому рамку, краї якої пов'язані з вертикальними напрямними для забезпечення можливості вертикального переміщення, а в верхній частині до рухомої рамки прикріплений шток лінійного двигуна, пов'язаний через контролер та системи керування з захоплювальним пристроєм. A trapping device comprising a trapping device with a plurality of grippers is connected to a drive device having a mechanical transmission unit comprising a lever mechanism to the gripper, characterized in that the device is equipped with a top and bottom guide rails, grippers fixed on the carriages, which are located on the lower parallel rails with the ability to move along them, the carriages are connected by two levers, which are connected to the carriages and hinged between them, the levers m have an additional roller, all rollers are installed in the guide channels of the top guide rails, which are included in the moving frame, the edges of which are connected with the vertical guides to ensure the possibility of vertical movement, and in the upper part of the moving frame is attached a linear motor, through the controller and control system with the capture device.
Keywords: кафедра теоретичної механіки та ресурсоощадних технологій; мехатроніка; корисна модель; захоплювальний пристрій; mechatronics; utility model; gripping device