Опір матеріалів. Ч. 1 - Башта, Анатолій Володимирович (My University, 2010)
Висвітлено основні теми та питання проведення розрахунків на міцність і жорсткість елементів конструкцій і деталей машин і механізмів. Наведено приклади розв’язання типових задач на розтяг (стиск) стержня, кручення вала, згинання консольної та двохопорної балок, кручення та згинання вала, визначення переміщень у статично визначних і невизначних балках і рамах, стійкість стиснутих стержнів, розрахунок рамних конструкцій за ударних навантажень, а також варіанти завдань для самостійної роботи студентів. Для студентів інженерно-технічних спеціальностей вищих навчальних закладів. The basic themes and issues the calculation of the strength and stiffness of structural elements and machine parts and mechanisms are shown. Examples of solving typical problems in tension (compression) rod, shaft torsion, bending and dvohopornoyi cantilever beams, torsion and bending of the shaft, determine the displacements in statically significant and indefinitely beams and frames, compressed rod stability, calculation of frame structures under impact loads, as well as examples of tasks for independent work are given. For students of technical specialties of higher educational institutions.
Keywords: опір матеріалів; міцність; жорсткість; стійкість; strength of materials; strength; stiffness stability; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки