Implementation of a system for monitoring the safety and quality of hot alcoholic mixed drinks - Omelchenko, Mariia; Kuzmin, Oleg (My University, 2023)
У дослідженні розроблено план НАССР для закладів, що готують гарячі алкогольні змішані напої, з метою забезпечення їх безпечності та якості. Визначено критичні контрольні точки (ККТ) на ключових етапах виробництва та зберігання, спрямованих на запобігання біологічним загрозам, таким як розвиток мікроорганізмів і накопичення токсинів. Підкреслено важливість впровадження систематичного моніторингу, коригувальних дій і процедур перевірки для мінімізації ризиків безпечності харчових продуктів, захисту споживачів та підвищення надійності операцій у сфері харчування

The study develops a HACCP-based plan for cocktail bars to ensure the safety and quality of hot alcoholic mixed drinks. Critical control points (CCPs) were identified during key production and storage stages, focusing on preventing biological hazards such as microbial growth and toxin accumulation. The implementation of systematic monitoring, corrective actions, and verification procedures is emphasized as essential for minimizing food safety risks, enhancing consumer protection, and improving operational reliability in the food service sector
Keywords: кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції; НАССР; безпечність харчових продуктів; гарячі алкогольні напої; критичні контрольні точки; моніторинг; забезпечення якості; food safety; hot alcoholic drinks; critical control points; monitoring, quality assurance