Основні напрямки аналізу банками інвестиційної привабливості підприємств - Михайленко, Ольга Валеріївна (My University, 2005)
В статті визначені поняття проектного та інвестиційного кредитування, основні причини, які перешкоджають розвитку кредитної політики банків. Також автором статті визначені основні, найбільш розповсюджені методи оцінки кредитоспроможності підприємства-позичальника. Направлення аналізу при оцінці інвестиційної кредитоспроможності позичальника і важливіші, фактори, які впливають на інвестиційну привабливість підприємства, показані на малюнку. Відзначені деякі аспекти, які мають особливе значення для визначення інвестиційної привабливості, які в свою чергу недостатньо точно описані в науковій літературі. In this article the concept of the project and investment lending, the main reasons that hinder the development of credit policy of banks. Also the author of this article the basic, most common methods of enterprise credit rating of the borrower. Sending analysis in assessing the creditworthiness of the borrower and investment are more important factors that influence the investment attractiveness of the Company are shown in the figure. Reported are some aspects that are particularly relevant to the definition of investment attractiveness, which in turn are not accurately described in the scientific literature.
Keywords: кредитна політика; кредитоспроможність; інвестиційна привабливість; кредитування; credit policy; credit; investment attractiveness; lending; кафедра обліку і аудиту