Раціональне використання гірких речовин хмелю у технології високогустинного пивоваріння - Додонова, Катерина Олексіївна; Дерій, Олена Іванівна (My University, 2012)
Хміль є незамінною і найдорожчою сировиною у виробництві пива. Його роль у формуванні органолептичної оцінки пива складає понад 60 %. Унікальні хімічні речовини хмелю обумовлюють також колоїдну і біологічну стійкість цього продукту масового споживання. Hops are an indispensable and most expensive raw material in the production of beer. His role in the formation of organoleptic evaluation of beer is 60%. The unique chemical hop substances also cause colloidal and biological stability of the product mass consumption.
Keywords: кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства; хміль; колоїдна стійкість; гіркі речовини; ізомеризація; hops; colloid stability; bitter substances; isomerization