Очищення поверхневих і стічних вод від нафтопродуктів - Семенова, Олена Іванівна; Шпякіна, Анна Ігорівна (My University, 2016)
Найбільш доцільним методом для видалення нафтових забруднювачів вважається метод адсорбційної очистки з використанням адсорбентів різного типу. Перевагами методу є висока ефективність, різноманітність форм та широкий спектр видів адсорбентів, що можуть забезпечити очищення води до будь-якого потрібного рівня. The most appropriate method for removing oil pollutants considered adsorption purification method using various types of adsorbents. The advantage of this method is high efficiency, diversity of species and a wide range of adsorbents that can provide clean water to any desired level.
Keywords: кафедра екології та екоменеджменту; нафтопродукти; забруднення морського середовища; морські екосистеми; метод адсорбційної очистки; petroleum; marine pollution; marine ecosystem; method adsorption treatment