Подолянчук, Валентин ЛеонідовичЧорний, Валентин МиколайовичБондарук, ВалеріяСтефанюк, БогданЗав'ялов, Володимир ЛеонідовичМисюра, Тарас Григорович2019-04-242019-04-242019Дослідження кінетики екстрагування розчинних речовин з рослинноїсировини та математичний опис процесу / В. Подолянчук, В. Чорний, Т. Г. Мисюра, В. Л. Зав’ялов // Матеріали 85 Ювілейної Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів "Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті", присвяченої 135-річчю Національного університету харчових технологій, 11–12 квітня 2019 р. – К. : НУХТ, 2019 р. – Ч.2. – С. 152.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/29139Отримані результати свідчать про більшу інтенсивність зовнішнього масообміну на користь перколятора, в якому створюються умови відносного руху фаз. Цей факт підтверджує теорію оновлення поверхні контакту фаз за рахунок створення відповідних умов конвективної дифузії Тобто вирішальну роль в процесі масопередачі відіграє не загальна, а заново утворена поверхня контакту фаз. Отримана математична модель перевірена на адекватність. The obtained results indicate a greater intensity of external mass transfer in favor of a percolator, which creates conditions for relative phase movement. This fact confirms the theory of updating the contact surface of phases due to the creation of appropriate conditions for convective diffusion. That is, the crucial role in the mass transfer process plays is not the general, but the newly formed phase of contact of the phase. The obtained mathematical model is tested for adequacy.uk-UKвіброекстракторекстрагуваннямоделюванняvibroextractormodelingextractionкафедра процесів і апаратів харчових виробництвДослідження кінетики екстрагування розчинних речовин з рослинної сировини та математичний опис процесу