Розроблення технології вітамінних збагачувачів на основі гарбуза - Манченко, Валентина Миколаївна; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна (My University, 2019)
In order to produce carotene-containing powders, the pumpkin was ground and the resulting pulp was additionally saturated with sugar by treatment in a 20-40% solution at temperatures of 20 ... 60 ° C for 10-60 minutes. The meat was fed to the press, and the husks for drying. The resulting carotene-containing powders can be used as a sugar raw material, as a natural vitamin-based filler, a source of food fibers. З метою отримання каротиновмісних порошків гарбуз подрібнювали, а отриману м'язгу додатково насичували цукром шляхом обробки в 20-40%-му розчині при температурах 20...60 °С протягом 10-60 хв. М’язгу подавали на пресування, а вичавки – на сушіння. Одержані каротиновмісні порошки можна застосування в якості цукристої сировини, як натурального вітаміновмісного наповнювача, джерела харчових волокон.
Keywords: Гарбуз; Pumpkin; м’язга; pulp; сушіння; drying; цукровий сироп; sugar syrup; порошок; powder; кафедра технології консервування