Енергетичні показники процесу безперервного віброекстрагування - Зав'ялов, Володимир Леонідович; Мисюра, Тарас Григорович; Бодров, Віктор Семенович; Попова, Наталія Вікторівна; Запорожець, Юлія Владиславівна; Костюк, Володимир Степанович (My University, 2014)
У статті представлено дослідження енерговитрат на безперервний процес віброекстрагування із рослинної сировини. Встановлено, що вібраційне перемішування при віброекстрагуванні надає можливість більш ефективно використати енергію, що вкладається в одиницю робочого об’єму апарата, рівномірно розподіляючи її у поперечному перерізі апарата, що може бути використано під час створення компактних масообмінних апаратів великої одиничної продуктивності. Запропоновано методику розрахунку енерговитрат на процес.
Keywords: віброекстрагування; вібраційне перемішування; гідравлічний опір; робоче середовище; пульсуючий потік; розділення фаз; vibroextraction; operating parameters; hydraulic resistance; work environment; pulsating flow; power; phase separation; кафедра експертизи харчових продуктів; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки