Чепель, Наталія ВасилівнаФролова, Наталія ЕпінетівнаУсенко, Віталій Олександрович2013-06-032013-06-032010Чепель, Н. В. Комплексна оцінка якості натуральних харчових ароматизаторів із ефірної олії кропу / Н. В. Чепель, Н. Е. Фролова, В. О. Усенко // Харчова наука і технологія. – 2010. – № 1(10). – С. 55-58.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/8072У роботі наведені результати досліджень показників якості харчових ароматизаторів на основі ефірної олії кропу, одержаних способом вакуумного фракціонування ефірних олій та конструюванням складу ароматизаторів із заздалегідь спланованими ароматичними властивостями. За комплексною оцінкою якості визначено їх органолептичні, фізико – хімічні показники якості, показники безпеки та термін придатності, при якому зберігається стабільність хімічного складу та споживчих властивостей, що мають вирішальне значення на конкурентному ринку харчових продуктів. Progressive technologies food natural flavors are not used In Ukraine. Existing technologies are based on reception СО2– extracts and essence oils with aromatic characteristics which have aroma of initial raw materials that reduces assortment food natural flavors. Scientists develop technology of processing of essence oils with reception food natural flavors which is based on vacuum distillation of essence oils and structure designing of flavor with use of mathematical modeling. It has been developed two composite flavors from essence oil of fennel and their complex estimation of quality is spent. Physical, sensorial and chemical indicators of quality, indicators of safety and a period of storage are defined.uk-UKароматизаториfood natural flavorорганолептичніsensorialфізико – хімічні показники якостіphysical and chemical indicators of qualityпоказники безпекиsafety indicators a period of storageкафедра технології молока і молочних продуктівкафедра технології оздоровчих продуктівКомплексна оцінка якості натуральних харчових ароматизаторів із ефірної олії кропуArticle