Модифікований метод крайових елементів для розв’язання задачі про вдавлювання квадратного у плані штампа в багатозв’язний півпростір - Лисенко (Звьоздочкіна), Олена Анатоліївна; Толок, В'ячеслав Олександрович (My University, 2000)
В роботі запропонований змішаний метод обчислювання статичних задач теорії пружності для багатозв’язних областей з нескінченно віддаленими межами, в основі якого метод крайових елементів і аналітичні розв’язки для півпросторів. Розв’язані задачі про вдавлювання квадратного в плані штампу в пружний багатозв’язний півпростір. Проведений порівняльний аналіз отриманого розв’язку з відомими аналітичними виразами. In work the mixed method of a solution of static tasks of the theory of an elasticity for multicoherent areas with the indefinitely remote boundaries, in which basis a method of boundary elements and analytical solutions for half-spaces is submitted. The solutions of a task about impression square stamp in elastic multicoherent half-space. The comparative analysis of the obtained solution with known analytical expressions is carried out.
Keywords: змішаний метод; метод крайових елементів; півпростір; квадратний в плані штампу; the mixed method; method of boundary elements; half-space; square stamp; кафедра економіки праці та менеджменту