Спосіб очищення природної і доочищення питної води (Патент на корисну модель № 27355) - Хижняк, Ольга Олександрівна; Запольський, Анатолій Кирилович; Ковтун, Юрій Леонідович (My University, 2007)
Корисна модель відноситься до харчової промисловості для доочищення питної води і очищення води із поверхневих та підземних джерел. Спосіб очищення природної і доочищення питної води, передбачає обробку води композицією – коагулянт і флокулянт. Згідно винаходу як коагулянт використовується дигідроксосульфат алюмінію, і як флокулянт – полідиметилдиаллиламмоній хлорид. Технічний результат від реалізації корисної моделі полягає в підвищенні якісних показників очищеної води за рахунок нової композиції реагентів. An useful model behaves to food industry for recle of drinking-water and water treatment from superficial and underground sources. Method of cleaning of natural and recleaning of drinking-water, envisages treatment of water composition is a coagulant and floculant. In obedience to an invention as a coagulant is used to the digidroxosulfate of aluminium, and floculant. A technical result from realization of useful model consists in the increase of quality indexes of the cleared water due to new composition of reagents.
Keywords: очищення води; water treatment; кафедра експертизи харчових продуктів; коагулянт; флокулянт; coagulant; floculant