Дослідження знебарвлення крохмальних гідролізатів активованим вугіллям - Грабовська, Олена Вячеславівна; Гулий, Іван Степанович; Штангеєва, Надія Іванівна; Шорнікова, А. М. (My University, 2000)
Наведено порівняльну характеристику різних марок активованого вугілля, а також результати досліджень щодо впливу активного вугілля різних марок та фірм на ефект очищення продуктів та напівпродуктів крохмале-патокового виробництва.

The comparative characteristics of different brands of activated carbon, as well as the results of studies on the impact of active coal of different brands and companies to effect cleaning products and intermediates starch and syrup production.
Keywords: гідролізат крохмалю; starch hydrolyzate; активне вугілля; барвні речовини; адсорбція; active carbon; coloring substances; кафедра технології цукру і підготовки води