Олійник, Світлана ІванівнаТарасюк, Леся АнатоліївнаКовальчук, Володимир Петрович2017-11-082017-11-082015Придатність до використання у лікеро-горілчаному виробництві скляних пляшок місткістю 0,05 дм3 / С. І. Олійник, Л. А. Тарасюк, В. П. Ковальчук // Ресурсо- та енергоощадні технології виробництва і пакування харчової продукції – основні засади її конкурентоздатності : Матеріали ІV Міжнародної спеціалізованої науково-практичної конференції, 8 вересня 2015 р., м. Київ. – К. : НУХТ, 2015. – С. 148 – 149.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/26103Досліджено придатність до використання у лікеро-горілчаному виробництві нових скляних пляшок місткістю 0,05 дм3 за розробленою методикою. Для розливу лікеро-горілчаної продукції, з забезпеченням її якості та стійкості, можна використовувати скляні пляшки місткістю 0,05 дм3 з показником водостійкості не більше ніж 0,53 см3 розчину соляної кислоти, що зберігаються в закритих опалювальних складах. The suitability for use in alcoholic beverage production of new glass bottles with a capacity of 0,05 dm3 according to the developed technique was investigated. For bottling distilled spirits, ensuring its quality and stability, it is possible to use glass bottles with a capacity of 0,05 dm3 with a water resistance of not more than 0.53 cm3 of hydrochloric acid solution stored in closed heated warehouses.лікеро-горілчана галузьпляшки скляніводостійкістьзберіганнятестуванняalcoholic beverage industryglass bottleswater resistancestoragetestingкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваПридатність до використання у лікеро-горілчаному виробництві скляних пляшок місткістю 0,05 дм3Other