Придатність до використання у лікеро-горілчаному виробництві скляних пляшок місткістю 0,05 дм3 - Олійник, Світлана Іванівна; Тарасюк, Леся Анатоліївна; Ковальчук, Володимир Петрович (My University, 2015)
Досліджено придатність до використання у лікеро-горілчаному виробництві нових скляних пляшок місткістю 0,05 дм3 за розробленою методикою. Для розливу лікеро-горілчаної продукції, з забезпеченням її якості та стійкості, можна використовувати скляні пляшки місткістю 0,05 дм3 з показником водостійкості не більше ніж 0,53 см3 розчину соляної кислоти, що зберігаються в закритих опалювальних складах. The suitability for use in alcoholic beverage production of new glass bottles with a capacity of 0,05 dm3 according to the developed technique was investigated. For bottling distilled spirits, ensuring its quality and stability, it is possible to use glass bottles with a capacity of 0,05 dm3 with a water resistance of not more than 0.53 cm3 of hydrochloric acid solution stored in closed heated warehouses.
Keywords: лікеро-горілчана галузь; пляшки скляні; водостійкість; зберігання; тестування; alcoholic beverage industry; glass bottles; water resistance; storage; testing; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства