Фещенко, Галина ПетрівнаКочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівнаПоліщук, Галина Євгеніївна2013-05-152013-05-152004Фещенко, Г. П. Дослідження можливості використання кавітаційного емульсора у виробництві кисломолочних продуктів / Г. П. Фещенко, О. В. Кочубей, Г. Є. Поліщук // Харчова промисловість. - 2004. - Вип. 3. – С. 75-76.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7806Вивчено зміну фізико-хімічних показників молока після термізації та оброблення на кавітаційному емульсорі, розробленому фірмою ОАО КСПКБ “МеНас” (Київ). Доведено доцільність впровадження у виробництво кисломолочних напоїв кавітаційного оброблення з огляду на його позитивний вплив на якість молока та готової продукції та енергозбереження. Потреба кавітаційного емульсора в електроенергії в 3 рази менша за потреби гомогенізатора клапанного типу. One researched a change in physical and chemical indicators of milk after thermization and processing on caviation emulsifier assembled by the PJSC KSPKB “MeNas” (Kyiv). It is proved the applicability of caviation processing in production of fermented milk products given its favorable impact on quality of milk and finished goods as well as energy savings. Cavitation emulsifier consumes energy three times less comparing to valve homogenizer.otherкисломолочні напоїтермізаціякавітаційний емульсоркавітаційне обробленняfermented milk drinksthermizationcavitation emulsifiercavitation processingкафедра технології молока і молочних продуктівДослідження можливості використання кавітаційного емульсора у виробництві кисломолочних продуктівArticle