Літвинчук (Воронцова), Світлана ІванівнаМелетьєв, Анатолій ЄвгеновичТроценко, Павло ОлександровичНосенко, Володимир ЄрофійовичГалак, Григорій Михайлович2013-03-022013-03-022004Літвинчук (Воронцова), С. І. Визначення вмісту альфа-кислот у хмелі методом інфрачервоної спектроскопії / С. І. Воронцова, А. Є. Мелетьєв, П. О. Троценко, В. Є. Носенко, Г. М. Галак // Харчова промисловість. – 2004. – № 3. – С. 49–52.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/6660Наведені результати експериментальних досліджень по розробці швидкісного і безреагентного оптичного методу визначення альфа-кислот в хмелі шляхом вимірювання інфрачервоного спектру. Новий метод сприяє оптимізації нормування і економії хмелю в пивоварінні. The results of experimental researches on the development of high-speed optical and chemical-free method of determination alpha acids in hops by measuring the infrared spectrum was presented. The new method helps to optimize the valuation and cost of hops in brewing.otherхмільвміст альфа-кислотметод інфрачервоної спектроскопіїhopsalpha acid contentmethod of infrared spectroscopyкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробствакафедра фізикиВизначення вмісту альфа-кислот в хмелі методом інфрачервоної спектроскопіїArticle