Визначення вмісту альфа-кислот в хмелі методом інфрачервоної спектроскопії - Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Мелетьєв, Анатолій Євгенович; Троценко, Павло Олександрович; Носенко, Володимир Єрофійович; Галак, Григорій Михайлович (My University, 2004)
Наведені результати експериментальних досліджень по розробці швидкісного і безреагентного оптичного методу визначення альфа-кислот в хмелі шляхом вимірювання інфрачервоного спектру. Новий метод сприяє оптимізації нормування і економії хмелю в пивоварінні. The results of experimental researches on the development of high-speed optical and chemical-free method of determination alpha acids in hops by measuring the infrared spectrum was presented. The new method helps to optimize the valuation and cost of hops in brewing.
Keywords: хміль; вміст альфа-кислот; метод інфрачервоної спектроскопії; hops; alpha acid content; method of infrared spectroscopy; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства; кафедра фізики та професійної безпеки