Біологічне дефосфатування промислових стічних вод - Семенова, Олена Іванівна; Решетняк, Людмила Расуловна; Бублієнко, Наталія Олександрівна; Семенова, Олександра Андріївна (My University, 2016)
Промислові та побутові стічні води містять вуглеводні, азотні і фосфатні сполуки. Фосфорні складові забруднювальних речовин спричинюють особливо негативний вплив на водні об’єкти та їх мікрофлору. Була розроблена математична модель біологічного дефосфатування в аеробно-анаеробних процесах обробки стічних вод. Ідентифіковані домінуючі види мікроорганізмів активного мулу, які споживають фосфоровмісні субстрати. Industrial and domestic waste water containing hydrocarbons, nitrogen and phosphate compounds. Phosphate components pollutants cause particularly negative impact on water bodies and their microflora. It was developed a mathematical model in biological defosfatuvannya aerobic-anaerobic wastewater treatment processes. The identified dominant species of activated sludge microorganisms that consume the phosphorus-containing substrates.
Keywords: дефосфатування; стічні води; аеробне очищення; цеоліт; desphosphorization; waste water; zeolites; кафедра екології та екоменеджменту