Рекомбінантний глікопротеїн gD як основа для створення протигерпетичної вакцини - Бондарчук, Валерія Ігорівна; Скроцька, Оксана Ігорівна (My University, 2021)
На противагу традиційним вакцинам, які мають ряд недоліків, серед яких культивування інфекційних віріонів та їх залишкова вірулентність, стають субодиничні вакцини. Це відносно новий тип вакцин на основі рекомбінантних білків, які є антигенами. При цьому вони вважаються безпечніші та економічно вигідні з промислової точки зору так як не потребують участі інфекційного агента у своїх виробничих процесах, є стабільними, характеризуються імуногенною спрямованістю і не викликають побічних реакцій.
Keywords: вакцина; герпес; глікопротеїн gD; vaccine; herpes; glycoprotein gD; кафедра біотехнології і мікробіології