Бендерська (Дущак), Ольга ВячеславівнаШутюк, Віталій ВолодимировичБессараб, Олександр Семенович2015-11-232015-11-232015Бендерська, О. В. Кінетика осмотичного зневоднення гарбузів / О. В. Бендерська, В. В. Шутюк, О. С. Бессараб // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : матеріали 81 міжнар. наук. конф. мол. учен., асп. і студ., 23–24 квітня 2015 р. – К.: НУХТ, 2015. – Ч. 1. - С. 256.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/21799В роботі авторами розглянуто результати осмотичного зневоднення гарбуза при різних концентраціях розчину NaCl і сахарози. Наведено математичну модель дає можливість прогнозувати процеси масоперенесення при осмотичному зневодненні, а отже, може бути використана як корисний інструмент під час розроблення та контролю в промисловості. In this paper, the authors reviewed the results of osmotic dehydration of pumpkin at different concentrations of sucrose and NaCl solution. The mathematical model makes it possible to predict the mass transfer processes during osmotic dehydration and, therefore, can be used as a useful tool in the development and control in the industry.uk-UKосмосзневодненнягарбузosmosisdehydrationpumpkinосмоскафедра технології консервуванняКінетика осмотичного зневоднення гарбузівThesis