Ефективність дії природних дисперсних мінералів в очищенні водно-спиртових розчинів - Мельник, Людмила Миколаївна; Манк, Валерій Веніамінович; Марцін, Ігор Іванович (My University, 2004)
Доведено ефективність дії натуральних дисперсних мінералів в очищенні водно-спиртових розчинів. Найефективнішим мінералом визнано палигорськіт і гідрослюду. Проведено порівняльні аналізи очищення розчинів палигорськітом, гідрослюдою та активним вугіллям.
Keywords: адсорбція; спиртові розчини; гідрослюда; очищення; адсорбция; спиртовые растворы; гидрослюда; очистка; adsorption; alcohol solutions; hydromicas; cleaning; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів