Вплив масової частки жиру молока на вихід концентратів білково-ягідних - Пшенична, Тетяна Володимирівна; Ніколаєва, Марія Сергіївна; Грек, Олена Вікторівна (My University, 2021)
Встановлено, що за однакових умов проведення процесу термокислотного осадження білків нормалізованого молока з масовою часткою жиру від 0,05 % до 3,2 % – збільшення виходу концентратів білково-чорничних становить на 11,8 %. Для концентратів білково-обліпихових значення показника збільшення виходу становить на 2,7 % нижче, порівняно із виходом концентратів білково-чорничних.It has been established under the same conditions of the process, thermo acid proteins coagulation of normalized milk with a mass fat fraction from 0.05 % to 3.2 % - an increase in the yield of protein-blueberry concentrates is 11.8 %. For protein-sea buckthorn concentrates, the value of the yield increase is 2.7 % lower than the yield of protein-blueberry concentrates.
Keywords: білковий концентрат; вихід продукту; коагуляція; protein concentrate; product yield; coagulation; кафедра технології молока і молочних продуктів