Подковко, Оксана АнатоліївнаПоліщук, Галина Євгеніївна2019-06-062019-06-062018Подковко, О. А. Дослідження технологічно-функціональних властивостей порошків із буряка / О. А.Подковко, Г. Є. Поліщук // Харчова промисловість. - 2018. - № 23. - С. 39-47.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/29546У статті досліджено технологічно-функціональні властивості порошків із буряка, що отримані за допомогою різних методів сушіння. З метою забезпечення високих споживчих характеристик масляної пасти рекомендовано у її складі надавати перевагу використанню порошку з буряка кріогенного методу сушіння.The technologically-functional properties of red beet powders it’s obtained bу criogenic, low temperature spraying and air free drying methods for the using the most efficient of them in the butter paste composition have been investigated by the authors of the paper. Therefore, in aim to ensure high consumer characteristics of butter paste, it is recommended to using red beet criopowder in its composition.uk-UKпорошок червоного бурякаметод висушуваннямасляна пастаred beet powdermethod of dryingbutter pasteкафедра технології молока і молочних продуктівДослідження технологічно-функціональних властивостей порошків із бурякаArticle