Модель електронного тренажера самонавчання - Самсонов, Валерій Васильович (My University, 2009)
В статті розглядаються питання побудови тренажера самостійного вивчення студентом навчального матеріалу, який також може бути віднесений до типу автоматизованих систем керування навчанням. До основних функцій тренажеру відноситься: планування процесу засвоєння навчального матеріалу (завдання траєкторії, темпу і мотивації руху по навчальному матеріалу); порційна подача матеріалу студенту; початкове, проміжне і кінцеве тестування вивчення теми (лекції); визначення оцінки засвоєння теми, оцінки засвоєння розглянутого матеріалу; прогнозування досягнення рівня мотивації (бажаної оцінки); керування процесом навчання, тобто зміна траєкторії, темпу або мотивації. Важливим у розробці тренажеру є модель студента як об’єкту керування. The paper deals with the construction of the simulator self-study student training material , which can also be attributed to the type of automated control systems training. The main functions of the simulator include : planning the process of learning (task trajectory , pace and movement to motivate learning the material ) Portion student presentation of the material , initial , intermediate and final testing of study subjects (lectures ), the measurement of absorption threads assessment mastering the materials, prediction of achievement motivation level ( desired estimates ) control the learning process, ie the change of the trajectory, pace and motivation. Important in the development of the simulator is a model student as an object of control.
Keywords: оцінювання знань; електронний тренажер; самонавчання; автоматизована система керування; тестування; assessment; electronic trainer; learning; automated management system; testing; кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки