Індустрія розваг з точки зору емоційного впливу на споживача туристичних послуг - Івченко, Любов Олександрівна; Михайленко, Валентина Василівна (My University, 2019)
Потреба в розвагах є однією з основних потреб туриста під час здійснення подорожі будь-якоїспрямованості. Турист, як споживач різноманітної продукції, пропонованої індустрією розваг, залишає засобою право вибору виду розваги на свій смак, в залежності від темпераменту, віку, попереднього досвіду.Емоційна складова є одним з основних аргументів на користь вибору, який робить турист з необмеженогопереліку видів розваг. В роботі порушується питання збігу гормональних перетворень в організмі людини, викликаних сильними емоціями під час відвідування тематичних парків і споглядання великих творів мистецтва. Статистичні дані, проаналізовані в роботі, дозволяють зробити висновки про переваги у виборі розваг сучасних туристів і тенденції розвитку індустрії розваг.
Keywords: туризм; парки розваг; відвідуваність; заклади культури; емоційні переживання; синдром Стендаля; кафедра туристичного та готельного бізнесу