Математичне моделювання процесів адсорбції домішок в системах із нерухомим шаром адсорбенту - Мельник, Людмила Миколаївна; Мельник (Ткачук), Наталія Андріївна (My University, 2010)
В роботі на основі дифузійної моделі побудована математична модель процесу адсорбції домішок із водно-спиртових розчинів в нерухомому шарі адсорбенту. Авторами підібрана програма для розв’язку запропонованої математичної моделі та проведена перевірка її на адекватність. In this paper, based on the diffusion model the mathematical model of the process of adsorption of impurities from water-alcohol solutions in fixed bed of adsorbent. The authors selected a program for solving the proposed mathematical model and inspected it for adequacy.
Keywords: адсорбція; математична модель; дифузійна модель; adsorption; mathematical model; diffusion model; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв