Тенденції розвитку виробництва i використання біоетанолу в європейському союзі - Коткова, Наталія Сергіївна (My University, 2015)
У статті досліджено сучасні тенденції розвитку ринку біоетанолу в Європейському Союзі. Виявлено, що протягом 2011—2013 pp. спостерігалося загальне зниження світового виробництва паливного етанолу на 0,18 %. Незважаючи на зменшення споживання біопалива в транспортній сфері Європейського Союзу приблизно на 6,79 %, виробництво паливного етанолу має тенденцію до зростання, хоча до 2020 р. бензин залишиться більш дешевим паливом. The paper investigates current trends of bioethanol market in the European Union. It is revealed that in 2011—2013 there was a general decline in world production of ethanol fuel by 0.18 %. Currently, most of the ethanol is produced from corn (in the US) and sugarcane (in Brazil). Despite the 6.79 % reduction in the use of biofuels in transport sector of the European Union, the production of ethanol fuel is growing. By 2020, gasoline will remain cheaper, but ethanol has a huge growth potential as more environmentaly friendly and renewable energy source.
Keywords: біоетанол; споживання паливного етанолу; біопаливо; fuel ethanol consumption; biofuels; ethanol