Негативний вплив диму на людей при виникненні пожежі у приміщенні - Тихенко, Світлана Сергіївна; Сірик, Аліна Олегівна (My University, 2024)
Розглянуто шкідливість та небезпечність диму, що утворюється під час пожежі сучасних виробничих приміщеннях. Встановлено що взаємодія між горючими речовинами, які утворюють дим при виникненні пожежі у сучасному приміщенні є основною загрозою для життя людини та можуть мати синергетичний, адитивний або антагоністичний ефекти.

The harmfulness and danger of smoke generated during a fire in modern industrial premises is considered. It was established that the interaction between combustible substances that form smoke in the event of a fire in a modern room is the main threat to human life and can have synergistic, additive or antagonistic effects.
Keywords: кафедра фізики та професійної безпеки; промислові приміщення; пожежа; дим; горючі речовини; шкідливість; industrial premises; fire; smoke; combustible substances; harmfulness