Використання методу бджолиного рою для розв’язку складних задач - Устимук, Іван Васильович; Олійник, Ганна Вікторівна; Грибков, Сергій Віталійович (My University, 2019)
В роботі проведено апробація алгоритму бджолиного рою, що відноситься до алгоритмів колективного розуму, для вирішення складних задач управління. Для отримання більш якісного розв’язку задачі необхідно використовувати модифікації алгоритму бджолиного рою.In this work, an approbation of the bee-rouge algorithm, related to the algorithms of the collective mind, for solving complex control problems was carried out. To obtain a better solution to the problem, it is necessary to use modifications to the bee-hole algorithm.
Keywords: прийняття рішень; колективноий розум; алгоритм бджолиної колонії; задачі управління; decision making; collective-minded; bee-hole algorithm; control tasks; кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки