Ущаповський, Артем Олегович2023-06-222023-06-222022Ущаповський, А. О. Використання вишнево-бурякового пюренапівфабрикату в технології заморожених десертів для закладів ресторанного господарства / А. О. Ущаповський // Modern engineering and innovative technologies. – 2022. – Issue 21. – Рp. 50–54https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/40895В роботі обґрунтовано перспективи виробництва замороженого десерту «Насолода» на основі вишнево-бурякового пюре-напівфабрикату для закладів ресторанного господарства. На основі аналізу літературних джерел та власних досліджень розроблено рецептуру та технологію виробництва замороженого десерту «Насолода». Визначено показники якості і безпеки готового замороженого десерту та доведено його високу біологічну цінність. Даний заморожений десерт рекомендується використовувати для споживання всіх категорій населення в закладах ресторанного господарства. The paper substantiates the prospects for the production of frozen dessert "Delight" on the basis of cherry-beet puree-semi-finished product for restaurants. Based on the analysis of literature sources and own research, the recipe and technology for the production of frozen dessert "Delight" have been developed. The quality and safety indicators of the finished frozen dessert are determined and its high biological value is proved. This frozen dessert is recommended for consumption by all categories of the population in restaurants.otherтехнологіясорбетплодово-ягідна сировинаягоди вишнікоренеплоди буряку столовогопюренапівфабрикат заморожуваннябіологічна цінністьсолодкі стравидесертоздоровчий продуктtechnologysorbetfruit and berry raw materialscherry berriestable beet rootspureesemi-finished product of freezingbiological valuesweet dishesdesserthealth productкафедра готельно-ресторанної справиВикористання вишнево-бурякового пюре-напівфабрикату в технології заморожених десертів для закладів ресторанного господарстваArticle