Оцінка факторів небезпечності для здоров'я людини - Слободян, Ольга Петрівна; Нещадим, Лариса Петрівна; Матиящук, Олена Володимирівна (My University, 2010)
Сучасна концепція допустимого ризику стверджує, що середовище перебування людини завжди є потенційно небезпечним, тому знання правил та їх неухильне дотримання не може гарантувати безпеку особі. Здоров’я – найбільша цінність суспільства та зокрема кожної людини. Безпека людини на сьогоднішній день – це поняття, що відображає саму суть людського життя, ї ментальні, соціальні і духовні надбання. Виникає необхідність систематизувати знання з безпеки людини та навчити основам безпеки. The modern concept of acceptable risk claims that the habitat of the human is always potentially dangerous, because knowledge of the rules and their strict observance can not guarantee the security of person. Health - the highest value of society and especially of everyone. Human security is a concept that reflects the very essence of human life, her mental, social and spiritual achievements. There is a need to systematize the knowledge of the human security and to teach the basics of security.
Keywords: здоров’я; небезпека; допустимий ризик; небезпечні фактори; health; danger; acceptable risk; danger factors; кафедра екології та екоменеджменту; кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції