Електронна мікроскопія для дослідження структуроутворення в фаршах варених ковбас - Полумбрик (Іванова), Манєфа Миколаївна; Солод, Анна Олександрівна; Пасічний, Василь Миколайович; Сотніков, Дмитро Сергійович (My University, 2018)
Вивчення текстури фаршу дозволить оптимізувати частку і форму внесення білоквмісних композицій в рецептури ковбас для підвищення функціонально-технологічних показників продукції при зменшенні її собівартості. Для дослідження структуроутворення в фаршах варених ковбасних виробів, було використано метод скануючої електронної мікроскопії. Цей метод широко використовується для визначення структури поверхні харчових продуктів загалом, і ковбасних виробів, зокрема. Методом скануючої електронної мікроскопії проведене кількісне оцінювання показників структури фаршів з різних видів м’ясної сировини, що дозволяє в подальшому ідентифікувати наявність в їх складі білкових компонентів. Незалежно від форм внесення можливо провести ідентифікацію присутності полімерної структури колагену з використанням описаного методу.
Keywords: гідроколоід; варена ковбаса; електронна мікроскопія; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів