Товариства благоустрою в Україні на початку ХХ ст. (на матеріалах Чернігівської губернії) - Силка, Оксана Захарівна (My University, 2013)
У статті розглядається один із видів громадських об’єднань, які діяли в Україні на початку ХХ ст. – товариства благоустрою. У якості прикладу проаналізовано основні умови, в яких діяли товариства в Чернігівській губернії. Звернена увага на окремі результати їхньої діяльності. Наголошено на необхідності дослідження історії громадських організацій, які були і залишаються одним із основних елементів формування громадянського суспільства в Україні. The article deals with one type of associations that operated in Ukraine in the early XX century – community improvement. As an example, analyzes the basic conditions under which companies operating in Chernigiv province. Attention is paid to the individual results of their work. Emphasized the need to study the history of NGO that have always been a key element of civil society in Ukraine.
Keywords: громадянське суспільство; громадська організація; товариство благоустрою; дачне селище; залізничне селище; civil society; social organization; community beautification; holiday village; railway village; кафедра гуманітарних дисциплін