Бродильна активність лактозозброджувальних дріжджів у сироватко-солодовому суслі - Грек, Олена Вікторівна; Красуля, Олена Олександрівна; Тігунова, О. О. (My University, 2013)
Експериментально досліджено основні показники бродіння сироватко-солодового сусла з використанням різних штамів лактозброджувальних дріжджів. За результатами досліджень бродильної активності різних видів лактозброджувальних мікроорганізмів у сироватко-солодовому суслі виявлено, що найбільш активно спиртове бродіння за всіма показниками проходило в суслі, ферментованому мікроорганізмами Zygosaccharomyces lactis 868-K і Saccharomyces lactis 95. The main parameters of fermentation of whey-malt wort were investigated experimentally using different strains of lactose-fermentation yeasts. According to the research results of fermentation activity for different types of lactose-fermentation microorganisms in whey-malt wort it was found that the most active spirituous fermentation was according to all parameters in wort fermented by Zygosaccharomyces lactis 868-K and Saccharomyces lactis 95 microorganisms.
Keywords: молочна сироватка; whey; сироватко-солодове сусло; whey-malt wort; лактозброджувальні дріжджі; spirituous fermentation; спиртове бродіння; spirituous fermentation; ферментація; fermentation; органолептична оцінка; organoleptic evaluation; кафедра технології молока і молочних продуктів