Грек, Олена ВікторівнаКрасуля, Олена ОлександрівнаТігунова, О. О.2013-05-232013-05-232013Грек, О. В. Бродильна активність лактозозброджувальних дріжджів у сироватко-солодовому суслі / О. В. Грек, О. О. Красуля, О. О. Тігунова // Biotechnologia Acta. — 2013. — V. 6, № 2. — C. 92-96.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7880Експериментально досліджено основні показники бродіння сироватко-солодового сусла з використанням різних штамів лактозброджувальних дріжджів. За результатами досліджень бродильної активності різних видів лактозброджувальних мікроорганізмів у сироватко-солодовому суслі виявлено, що найбільш активно спиртове бродіння за всіма показниками проходило в суслі, ферментованому мікроорганізмами Zygosaccharomyces lactis 868-K і Saccharomyces lactis 95. The main parameters of fermentation of whey-malt wort were investigated experimentally using different strains of lactose-fermentation yeasts. According to the research results of fermentation activity for different types of lactose-fermentation microorganisms in whey-malt wort it was found that the most active spirituous fermentation was according to all parameters in wort fermented by Zygosaccharomyces lactis 868-K and Saccharomyces lactis 95 microorganisms.otherмолочна сироваткаwheyсироватко-солодове суслоwhey-malt wortлактозброджувальні дріжджіspirituous fermentationспиртове бродінняspirituous fermentationферментаціяfermentationорганолептична оцінкаorganoleptic evaluationкафедра технології молока і молочних продуктівБродильна активність лактозозброджувальних дріжджів у сироватко-солодовому сусліArticle